Gratis Fagfrokost på VEA

 

Sommerblomster og Stauder & Ville Vekster

Det har vært stor interesse og mange påmeldte til fagfrokost om Sommerblomster og Stauder & Ville Vekster. Vi ønsker derfor å arrangere begge samlet på Norges grønne fagskole – Vea

  • Når? Onsdag 11. april kl 09.00-12.45
  • Hvor? Norges grønne fagskole Vea, Turistvegen 92, 2390 Moelv  SE KART
  • Hvem? Per Donbæk fra G3 og landskapsarkitekt og anleggsgartner Nils Skaarer.

Program
09.00 – 09.30 Kaffe og noe enkelt å bite i
09.30 – 12.00 Foredrag. Sommerblomster først, deretter Stauder & Ville Vekster
12.00 – 12.45 Lunsj

Se hele invitasjonen her

Sommerblomster
G3 Ungplanter legger ned et betydelig arbeid i å teste nye sorter hvert år. De har sitt eget prøvefelt i Grimstad der de prøver ut omlag 1500 sorter hvert år. Dette er et av de største prøvefeltene i Europa. I tillegg tester de planter på prøvefelt flere andre steder i Norge med ulikt klima. Norge er et av de landene med størst utvalg av sommerblomster basert på lokal produksjon. Per Donbæk fra G3 vil fokusere på valg av sommerblomster i offentlige miljøer.

Stauder & Ville Vekster
Nils Skaarer er utdannet anleggsgartner fra Gjennestad gartnerskole og landskapsarkitekt fra NMBU. Skaarer har tegnet hager i 45 år og er spesielt opptatt av annerledes løsninger og spennende plantebruk. De siste årene har han arbeidet mye med sansehager. Han driver egen praksis som landskapsarkitekt fra sitt kontor i Næringshagen Østfold i Rakkestad sentrum.

Påmelding: